ГоловнаСвіт

У Путіна пообіцяли не втручатися в ситуацію в Україні

В Росії обурені втручанням іноземних держав в політику України

У Путіна пообіцяли не втручатися в ситуацію в Україні
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Росія не втручатиметься в ситуацію в Україні, де з листопада 2013 року триває політична криза.

Відповідну заяву зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю "Комсомольской правде", опублікованому в четвер, 23 січня.

"Російська влада вважає неприйнятним будь-яке втручання у внутрішні справи України і за жодних обставин не має наміру йти на такий крок. Це неприйнятно, і Росія цього не робила і робити не буде. Будь-які рішення, які ухвалюють у Києві, вони є суверенними, і їх ухвалює керівництво цієї країни в рамках демократичних процесів. Втручання, вплив на це з використанням тих чи інших інструментів політичного менеджменту - для нас це неприпустимо", - зазначив прес-секретар президента РФ.

Він додав, що за ситуацією в Україні в Кремлі стежать "дуже уважно і з хвилюванням, а часом з болем". При цьому російська влада переконана, що їхні українські колеги зуміють самостійно знайти вихід зі становища і нормалізувати ситуацію.

"Ми, звичайно ж, шкодуємо й обурюємося, коли стає очевидним втручання ззовні в ті внутрішні процеси, які відбуваються в Києві. Зовсім не можемо зрозуміти, коли часом посли іноземних держав, які працюють у Києві, говорять про те, що повинна робити влада в Україні, звідки вона повинна виводити внутрішні війська, звідки вона повинна виводити поліцію і так далі... Тобто коли ось так ззовні вказують, що робити. Звичайно, для нас це абсолютно незбагненна історія. І, звичайно, ми це не можемо схвалити і, скоріш, це провокує наше обурення", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в середу, 22 січня, Державна дума Російської Федерації ухвалила заяву з приводу загострення ситуації в Україні. Документ, що закликає західних політиків не втручатися у внутрішні суверенні справи держави, підтримали 388 депутатів - усі фракції Держдуми, крім ЛДПР.

Окрім того, в середу російське МЗС також заявило, що влада України стикається з втручанням у внутрішні справи країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram