ГоловнаСвіт

600 тисяч китайців щорічно вмирають від перевтоми на роботі

Фахівці наполегливо радять не нехтувати проблемою перевтоми і слабкості.

600 тисяч китайців щорічно вмирають від перевтоми на роботі
Фото: news2000.com.ua

Напруження від праці та спровоковані ним захворювання все частіше стають причиною передчасної смерті людей. Кількість тих, хто "згорів на роботі", перевищує в Китаї півмільйона людей щорічно.

Такі дані оприлюднило Національне радіо Китаю, повідомляє УкрІнформ.

"Статистика свідчить, що понад 600 тис. осіб помирають у Китаї щороку від перепрацювання", - йдеться в репортажі.

Для прикладу наводять нещодавні випадки раптової смерті від "втоми" чималої кількості власників інтернет-магазинів, які змушені проводити перед комп'ютерами заледве не добу безперервно. Ситуацію ускладнює те, що найчастіше інтернет-торгівлею підробляють "білі комірці", які проводять в офісах цілі дні, а у віртуальному магазині - час, який могли б витратити на відновлення сил.

Радіо подає думку фахівців, які наполегливо радять не нехтувати проблемою перевтоми і слабкості. "Більшість людей не підуть до лікаря, коли потерпають від стресу чи перезбудження. Однак якщо вони не можуть самі впоратися з проблемою, їм все ж таки варто звернутися до професіоналів, які можуть їм допомогти", - вважає лікар Шостого шпиталю Пекінського університету Тянь Ченхуа. Його колега, професор Пекінського університету Сун Веньчжі, закликає громадян позбуватися напруження шляхом нескладних фізичних вправ і відпочинку від роботи за комп'ютером через регулярні інтервали часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram