ГоловнаСвіт

У США збитки від урагану "Сенді" можуть перевищити $20 мільярдів

Значна частина загального збитку припаде на частку муніципалітетів.

У США збитки від урагану "Сенді" можуть перевищити $20 мільярдів
Фото: ng.ru

Загальні збитки економіки США від урагану "Сенді", що обрушився минулої ночі на Східне узбережжя США, можуть перевищити $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідницької компанії Kinetic Analysis Corp.

Лише $7-8 млрд - це застраховані збитки. Значна частина загального збитку припаде на частину муніципалітетів, які будуть змушені відновлювати зруйновану інфраструктуру.

Американські фондові майданчики, сере яких і New York Stock Exchange, ринок облігацій закриті. Припинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors.

New York Stock Exchange робить перерву в торгах вперше з 11 вересня 2001 року, коли робота майданчика переривалася на 4 дні. Через ураган востаннє робота NYSE припинялася через стихію у вересні 1985 року, проте тільки на один день. Більш тривалих, тобто більше, ніж на один день, зупинок торгів не було з 1888 року.

Раніше компанія фахівці Eqecat заявили, що "Сенді" може призвести до збитку в розмірі $10-20 млрд, збитки страхових компаній можуть становити $5-10 млрд. Для порівняння: збитки від попереднього урагану "Айрін" 2011 року становили $10 млрд, а ураган "Айк" 2008 року коштував США $20 млрд, наголошується в повідомленні. Страхові збитки від урагану "Катріна", найдорожчої бурі в історії природних катастроф, становили $40-65 млрд, повідомляється в дослідженні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram