ГоловнаСвіт

Польська прокуратура спростувала повідомлення про вибухівку в літаку Качинського

Ярослав Качинський переконаний, що трагедія під Смоленськом була результатом злого наміру.

Польська прокуратура спростувала повідомлення про вибухівку в літаку Качинського
Фото: news.rambler.ru

Польська прокуратура спростувала інформацію про те, що в уламках літака Леха Качинського було знайдено сліди вибухівки. Як повідомляє Gazeta Wyborcza, з відповідною заявою виступив голова варшавської окружної військової прокуратури Іренеуш Шелонк.

Прокурор також наголосив, що польські експерти, які обстежували місце катастрофи під Смоленськом, іще не оприлюднили результати своєї роботи.

За словами Шелонка, опублікований раніше матеріал газети Rzeczpospolita, в якому йшлося про вибухові речовини, містить деякі "помилкові або неточні відомості".

"Наразі можна говорити, що замаху не було", - заявив прокурор, додавши, що припущення про мінування президентського Ту-154 можуть робити тільки особи, які не мають елементарного уявлення про специфіку проведених експертами досліджень.

Rzeczpospolita 30 жовтня повідомила, що польські фахівці, яких не влаштували висновки російських колег, повторно досліджували місце катастрофи 2010 року й уламки від літака Качинського, що залишилися. Стверджувалося, що на пасажирських сидіннях, у місцях з'єднання крил із фюзеляжем і на землі виявили сліди тротилу і нітрогліцерину. У статті також говорилося про те, що відомості про це підтвердив генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет.

Нагадаємо, президент Польщі Лех Качинський і супроводжуючі його особи загинули в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Міждержавний авіаційний комітет, який базується в Москві, дійшов висновку, що причиною катастрофи була помилка екіпажу, однак польська урядова комісія зробила висновок, що частина відповідальності лежить на російській стороні.

Тим часом брат загиблого президента, колишній прем'єр-міністр Ярослав Качинський, як і раніше, переконаний, що трагедія під Смоленськом була результатом злого наміру. Він прокоментував виступ Шелонка, заявивши, що влада намагається приховати правду про катастрофу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram