ГоловнаСвіт

​Військові кораблі Ірану увійшли в суданський порт

Іранський есмінець гарантуватиме "безпеку судноплавства та вантажоперевезень від піратів".

​Військові кораблі Ірану увійшли в суданський порт
Фото: blogs.cfr.org

Загін кораблів ВМС Ірану, зокрема есмінець, 29 жовтня пришвартувався в одному із суданських портів, повідомляє BBC News із посиланням на іранські офіційні інформагентства.

За даними агентства Fars, іранські кораблі зайшли в Порт-Судан, іранське агентство Irna не уточнює порт призначення кораблів.

Тим часом інформагентства повідомляють, що іранські кораблі прибули в Судан із "посланням миру і дружби сусіднім країнам", а також для "забезпечення безпеки судноплавства та вантажоперевезень від піратів".

Як зазначає BBC News, кораблі ВМС Ірану прибутку в суданський порт через кілька днів після серії вибухів на військовому заводі "Ярмук", розташованому недалеко від Хартума, столиці Судану.

Влада Судану стверджує, що "Ярмук" атакувала ізраїльська військова авіація. Раніше ізраїльські ЗМІ з посиланням на неофіційні джерела повідомляли, що на військовому заводі іранський Корпус вартових ісламської революції (КВІР) виготовляв зброю для бойовиків з палестинських організацій ХАМАС і "Ісламський джихад". Утім, на звинувачення в авіаударі по суданському заводу офіційна влада Ізраїлю ніяк не відреагувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram