ГоловнаСвіт

У Німеччині випала рекордна кількість снігу

З початком нового тижня, запевняють метеорологи, холодний фронт поступово залишить країну.

У Німеччині випала рекордна кількість снігу
Фото: Макс Левин

Рекордна для цієї пори року кількість снігу випала за минулі вихідні в східних і південних регіонах Німеччини.

Про це повідомила німецька метеослужба, передає УКРІНФОРМ.

"У деяких регіонах Німеччини у вихідні випала рекордна для жовтня кількість снігу з моменту початку ведення такої статистики", - наголошується в повідомленні служби.

Найбільше снігу випало в гірському районі Саксонії - товщина снігового покриву тут сягає 36 см. Причиною різкого зниження температури став холодний фронт зі Скандинавії. Якщо ще тиждень тому стовпчик термометра показував плюс 22 градуси, то за останні дні температура впала майже до нуля.

"Зниження температури повітря відразу на 20 градусів у Німеччині буває дуже рідко, може, раз на 30-40 років", - заявив метеоролог Крістоф Хартманн.

Відразу два циклони - "Урсула" та "Вероніка" - призвели до перших цього року снігопадів у Саксонії, Тюрінгії та Баварії. У баварських Альпах була зафіксована найнижча температура - мінус 16,9 градуса за Цельсієм. Негода призвела до перебоїв у роботі залізничного транспорту. Ожеледиця ускладнила рух автотранспорту і стала причиною численних аварій і заторів. На кілька годин у неділю було повністю перекрито рух на швидкісній автомагістралі, яка з'єднує Дрезден і Прагу.

З початком нового тижня, запевняють метеорологи, холодний фронт поступово залишить Німеччину і стовпчик термометра підніметься до позначки плюс 12-14 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram