ГоловнаСвіт

Берлусконі потрапив під амністію

Тюремний термін скоротили до одного року.

Берлусконі потрапив під амністію
Фото: EPA/UPG

Термін тюремного ув'язнення для екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі скорочено до одного року.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Берлусконі потрапив під закон про амністію, ухвалений 2006 року з метою убезпечити в'язниці від переповнення. Амністія була ухвалена лівоцентристським урядом Романо Проді - принципового суперника Берлусконі, якому Сільвіо програв вибори з перевагою менш ніж в 1% голосів.

Нагадаємо, в п'ятницю міланський суд засудив Берлусконі до чотирьох років в'язниці у справі про фінансові махінації в компанії Mediaset. Крім того, йому заборонили обіймати державні посади протягом трьох років.

Адвокати Берлусконі пообіцяли подати апеляцію на вирок протягом 15 днів.

Спрва Mediaset є одним з найбільш гучних судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю Берлусконі, який і був засновником цієї провідної медійної групи Італії.

За версією сторони обвинувачення, Mediaset набувала права на показ кінофільмів через інші фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни. Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де, таким чином, виникли "чорні фонди". Крім того, керівництво Mediaset звинувачувалося в перекручуванні фінансової звітності й ухилянні від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram