ГоловнаСвіт

53 млн бразильців залишилися без світла

Уряд найбільшої економіки Латинської Америки планує побудувати 48 нових ГЕС до 2020 року.

Через перебої з електрикою 53 млн мешканців Бразилії в четвер увечері і вранці в п'ятницю залишилися без світла, що порушує питання про те, чи йде інфраструктура Бразилії в ногу з економічним зростанням.

Про це повідомляє агентство Рейтер 26 жовтня.

За словами чиновників, причиною відключень всієї енергосистеми на північному сході Бразилії стала пожежа на електричній підстанції Amazon. Востаннє такий інцидент стався 2001 року. Тоді бразильці залишилися без електрики на чотири години.

"Північно-східна мережа повністю відключилася", - заявив міністр енергетики Марсіо Циммерман.

За словами Циммермана, уряд наразі не встановив причини серії нещодавніх відключень, які підірвали довіру до електричної системи Бразилії. Міністр уже двічі за останні два місяці проводив екстрені зустрічі для обговорення цієї проблеми.

Крім того, дефіцит потужності зміцнює побоювання, що південноамериканська країни не готова до проведення двох основних глобальних спортивних заходів - Чемпіонату світу з футболу 2014 року й Олімпійських ігор 2016 року.

Цього разу без світла залишилися 11 бразильських штатів в північних регіонах країни, однак цьому передували два інші відключення.

"Ми вживаємо всі коригувальні та превентивні заходи, щоб звести до мінімуму такого роду події, які є драматичними для всіх нас, і головним чином для споживачів", - заявив Гермес Чипп, глава Національного енергетичного оператора Бразилії.

2001-2002 років відключення світла були звичайним для Бразилії явищем, оскільки через посуху гідроелектростанції виробляли менше електроенергії. Для боротьби з відключеннями уряд періодично блокував поставки електроенергії в деякі регіони, що мало досить негативний вплив на економічне зростання країни.

Незважаючи на те, що відтоді Бразилія щедро інвестувала у виробництво електроенергії, її, як і раніше, очікує довгий шлях. Так, щоб справлятися зі зростаючим попитом на електроенергію, уряд країни планує побудувати 48 нових ГЕС до 2020 року. Енергетична політики є одним з основних засобів, які уряд використовує для збільшення економічного зростання в найбільшій економіці Латинської Америки. У зв'язку з цим минулого місяця президент Ділма Руссефф оголосила про крупне скороченні податків на електроенергію, що має сприяти зростанню промисловості, а також вирішенню інших питань, які роблять економіку менш конкурентоспроможною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram