ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама став першим президентом США, який проголосував достроково

Кандидати на посаду американського президента агітують у тих "штатах, які не визначилися".

Обама став першим президентом США, який проголосував достроково
Фото: EPA/UPG

Американський лідер Барак Обама 25 жовтня став першим в американській історії президентом, який достроково проголосував на загальних виборах.

Нині Обама, як і його опонент - республіканський кандидат у президенти Мітт Ромні - їздить по штатах, які так би мовити "не визначилися", які можуть вирішити результат голосування. У число штатів, які суперники відвідають за наступні два дні, входять Айова, Віргінія, Вісконсин, Колорадо, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Північна Кароліна та Флорида. Незважаючи на те, що штаб кампанії чинного президента стверджує, що саме він лідирує у штатах, які "не визначилися", прихильники Ромні впевнені в перемозі останнього. Насправді ж, згідно з останніми опитуваннями громадської думки, кандидати в президенти США йдуть нога в ногу.

Між тим, у четвер Обама проголосував у своєму рідному місті Чикаго, штат Іллінойс. Окрім того, він закликав американських громадян послідувати його прикладу. Так, у 32 із 50 американських штатів виборці можуть з'явитися на виборчу дільницю або відправити бюлетені поштою, щоб достроково проголосувати на президентських виборах. Річ у тім, що, за статистикою, виборці, які голосують до виборів, які цьогоріч відбудуться 6 листопада, віддають перевагу демократичним кандидатам. Варто зазначити, що перша леді США Мішель Обама проголосувала більш ніж тиждень тому.

За оцінками експертів, цього року достроково може проголосувати рекордне число виборців - близько 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram