ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

​Дональд Трамп запропонував Обамі угоду на $5 млн

Мільярдер попросив президента оприлюднити документи про освіту.

​Дональд Трамп запропонував Обамі угоду на $5 млн
Фото: EPA/UPG

Американський мільярдер і медіа-магнат Дональд Трамп у середу, 24 вересня, запропонував президентові США Бараку Обамі угоду, за виконання умов якої американський лідер отримає $5 млн.

Бізнесмен розмістив на сервісі YouTube відеозвернення, в якому назвав Обаму "найнепрозорішим президентом в історії країни" і запропонував йому угоду.

"Я пропоную президентові угоду, від якої, я думаю, він не зможе відмовитися. Усе, що йому необхідно зробити, щоб отримати $5 млн для будь-якої благодійної організації на його вибір, це опублікувати документи про своє навчання в коледжі й університеті, а також заяву на отримання паспорта", - заявив Трамп.

Попри це, Трамп не пояснив, яку саме інформацію про президента він хоче з'ясувати. Торік мільярдер вимагав від Обами оприлюднити свідоцтво про народження, проте Білий дім відмовився надавати ці документи.

Нагадаємо, згідно з американськими законами, главою держави може стати лише людина, яка народилася на території США. Сумніви в американському громадянстві Обами зумовлені тим, що його батько - кенієць.

Зараз Барак Обама бореться за посаду президента з республіканцем Міттом Ромні. Вибори відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram