ГоловнаСвіт

МЗС РФ сконтактувало з Нігерією з приводу затримання російських моряків

Зброя, яку знайшли на борту затриманого судна, виявилася "офіційно задекларованою".

МЗС РФ сконтактувало з Нігерією з приводу затримання російських моряків
Майр Сидайвер
Фото: moran-group.org

МЗС Росії 24 жовтня повідомило владу Нігерії, що затримання російського екіпажу судна є безпідставним, оскільки знайдені на його борту зброю і боєприпаси було "офіційно задекларовано".

Нагадаємо, про затримання судна в порту Лагоса стало відомо 23 жовтня. Місцеві ЗМІ повідомили, що росіян підозрюють у контрабанді зброї.

За даними МЗС РФ, "деяку кількість" автоматів і набоїв було "офіційно задекларовано через місцевого морського агента", тому "про контрабанду зброї не йдеться". Як повідомили в міністерстві, зброя належала співробітникам російської компанії Moran Security Group (MSG), яка забезпечує безпеку суден та екіпажу в "небезпечних акваторіях Світового океану". Судно "Майр Сідайвер" зайшло в Нігерію для проведення ремонтних робіт, поповнення запасів і зміни екіпажу.

Представник MSG також підтвердив, що судно перевозило зброю та боєприпаси, але запевнив, що робили це легально, а нігерійській стороні було передано необхідні документи. Компанія оголосила затримання судна незаконним, оскільки всі необхідні документи на зброю у моряків були.

Наразі екіпаж судна - 15 російських моряків - перебуває на борту свого судна, їх забезпечено всім необхідним, включаючи вихід в Інтернет і зв'язок із рідними та близькими по телефону. У MSG заявили, що в разі потреби готові забезпечити моряків додатковим харчуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram