ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама заявив, що Ромні не можна довіряти

Республіканський кандидат впевнений у своїй перемозі.

Обама заявив, що Ромні не можна довіряти
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама 23 жовтня попередив виборців, що його суперникові на президентських виборах республіканцю Мітту Ромні не можна довіряти, повідомляє агентство Рейтер.

Після трьох раундів телевізійних дебатів, які значно збільшили шанси Ромні на перемогу на виборах 6 листопада, Обама виступив зі своїм, можливо, останнім аргументом проти республіканця. Він заявив, що, на відміну від Ромні, він був чесний з виборцями щодо своїх планів добитися процвітання протягом наступних чотирьох років.

"Немає більш серйозного питання в президентській кампанії, ніж питання довіри, - сказав Обама, виступаючи перед 11 тис. виборців у штаті Флорида. - Все, що він (Ромні - ред.) робить зараз - це намагається приховати свої реальні позиції, щоб виграти ці вибори".

Під цим звинуваченням американський лідер мав на увазі кілька зауважень на адресу Ромні, починаючи зі зміни точки зору, яку Обама глузливо називає "ромнезія", закінчуючи тим, що багатого республіканця більш цікавить допомога колегам-мільйонерам, ніж права середнього класу.

Ромні, у свою чергу, заявив, що Обама вдається до атак через відсутність власних нових ідей.

"Нападати на мене - це не план дій, - сказав Ромні, виступаючи перед 6-тисячною аудиторією на мітингу в місті Хендерсон, штат Невада. - Ми не чули планів дій президента, і саме тому його кампанія потопає, а наша кампанія рухається повним ходом".

Тим часом, Обама випустив глянцевий буклет, в якому виклав свої плани на другий президентський термін. Хоча буклет не містить жодних нових пропозицій, але він може допомогти спростувати заяви штабу Ромні про те, що країна не може дозволити собі ще чотири роки президентства Обами, тому що у нього немає плану щодо відродження економіки. Всього буде надруковано 3,5 млн екземплярів буклета, які добровольці розповсюджуватимуть "від дверей до дверей".

Представник Ромні Кевін Медден назвав буклет "глянцевою кнопкою паніки".

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, проведеним у вівторок, після трьох раундів дебатів Обама лідирує серед потенційних виборців з незначним відривом в десяту частку відсотка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram