ГоловнаСвіт

Дружина Удальцова виїхала в Україну

Сам опозиціонер може залишити країну до допиту в Слідчому комітеті РФ.

Дружина Удальцова виїхала в Україну
Фото: lastphotos.ru

Дружина лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова Анастасія разом з дітьми виїхала в Україну.

Сам же лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов, який підозрюється в причетності до підготовки масових заворушень в Росії та перебуває під підпискою про невиїзд, може залишити країну до допиту в Слідчому комітеті РФ, який призначений на п'ятницю, 26 жовтня, пише "Коммерсантъ".

За словами адвоката опозиціонера Віолетти Волкової, "існує 99-відсоткова ймовірність, що Удальцова заарештують" під час допиту, на якому йому, як очікується, висунуть обвинувачення.

"Те, що СК за три дні проанонсував пред'явлення звинувачень, може служити сигналом для Сергія. Якщо він поїде, то всім буде зручно: слідчі скажуть, що і так доведуть його провину, а він не сяде. Хоча зараз неясно, як тут краще вчинити: йти чи ні", - сказав співрозмовник видання з оточення Удальцова.

"Поведінка слідства віддає черговою провокацією. Влада підштовхує його до втечі, при цьому за ним постійно ведеться зовнішнє спостереження. І я майже впевнена, що йому не дадуть піти", - сказала Удальцова.

Таку саму думку висловив і неназваний соратник Удальцова - за його словами, на це вказує той факт, що Слідчий комітет проанонсував пред'явлення йому звинувачень. "Якщо він поїде, то всім буде зручно: слідчі скажуть, що і так доведуть його провину, а він не сяде", - сказав співрозмовник видання.

Вчора весь день телефон пана Удальцова був недоступний, його не бачили ні на одному з пікетів біля ФСБ і СК на захист політв'язнів, на які він регулярно ходить. Опитані "Ъ" опозиціонери Олексій Навальний і Гаррі Каспаров також заявили, що не знають, де перебуває пан Удальцов.

Нагадаємо, соратнику лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова активісту комуністичної організації РКРП-РПК Костянтину Лебедєву висунули звинувачення в підготовці до організації масових заворушень, повідомляє Слідчий комітет СК РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram