ГоловнаСвіт

Развозжаєв відмовився від своїх свідчень і від зізнання

Заарештований активіст зустрівся з правозахисниками та розповів про викрадення й катування.

Развозжаєв відмовився від своїх свідчень і від зізнання
Фото: twitter.com/IlyaYashin

Опозиціонер Леонід Развозжаєв відмовляється від зізнання.

Про це повідомляє заступник голови Громадської спостережної комісії Ганна Каретникова, яка зустрічалася з Развозжаєвим в "Лефортово", повідомляє Lenta.ru

За її словами, активіст стверджує, що його викрали о першій годині дня в п'ятницю, 19 жовтня, з представництва ООН в Києві. Развозжаєв також повідомив Каретникову, що дав зізнавальні свідчення по справі про підготовку масових заворушень під "психологічним тиском".

Нагадаємо, що активіста російського "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва було затримано в Києві російськими спецслужбами і доставлено до Москви.

При цьому в прес-центрі Служби безпеки України повідомили, що ані з боку РФ, ані по лінії Інтерполу, ані в рамках двосторонніх відносин офіційних звернень про затримання Развозжаєва в СБУ не надходило.

За версією Слідчого комітету РФ, Развозжаєв 21 жовтня з'явився у відомство і дав зізнання, повідомивши, що заворушення 6 травня на Болотній площі фінансував екс-глави комітету парламенту Грузії з оборони і безпеки Гіві Таргамадзе.

Водночас в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців в Україні заявили, що активіста 19 жовтня викрали в Києві.

Офіційний Київ заявив, що не має відношення до вивозу Развозжаєва. Прикордонна служба України також спростовує викрадення російського активіста, відзначаючи, що він виїхав на батьківщину за своїми документами і скарг від нього не надходило.

Зараз опозиціонера заарештовано на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram