ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама виявив у Ромні "ромнезію на третій стадії"

Президент США неодноразово "ловив" конкурента на зміні точок зору.

Обама виявив у Ромні "ромнезію на третій стадії"
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама поставив своєму конкуренту на майбутніх виборах Мітту Ромні діагноз "ромнезія на третій стадії".

"Якщо ви говорите на дебатах, що любите американські машини, але при цьому написали статтю під назвою "Дозвольте Детройту збанкрутувати", то це може означати, що у вас ромнезія", - сказав Обама під час передвиборного заходу у Флориді, повідомляє РИА Новости.

Варто зазначити, що президент США неодноразово "ловив" Ромні на зміні точок зору залежно від інтересів аудиторії. Під час третього і останнього раунду дебатів, повністю присвяченого зовнішній політиці, Обама висловив задоволення тим, що Ромні вважає основним ворогом США "Аль-Каїду", і нагадав, що раніше той називав ворогом номер один Росію.

"Якщо ви кажете, що любите вчителів, але говорили кілька тижнів тому, що ви не збираєтеся нікого з них влаштовувати на роботу, що у вас?", - запитав Обама. Його прихильники негайно дали відповідь: "Ромнезія".

"Якщо ви кажете, що любите Medicare (державна програма медобслуговування для малозабезпечених), але ви збираєтеся ввести систему ваучерів, які покладуть край благам, які що надаються Medicare, то у вас ромнезія... Ми звикли до того, що політики змінюють свою точку зору через чотири роки, але не через чотири дні", - продовжив Обама.

"Ми можемо запропонувати для такої хвороби назву. Ромнезія. Учора ввечері був серйозний спалах захворювання. Це ромнезія щонайменше на третій стадії", - заявив він.

Нагадаємо, переможцем на президентських дебатах у США став Барак Обама. Переможцем попередньої зустрічі також став Обама, тимчасом як перший поєдинок він республіканцеві програв. Тим часом дебати між віце-президентом США Джо Байденом і його республіканським опонентом Полом Райаном завершилися внічию.

Як відомо, президентські вибори в США відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram