ГоловнаСвіт

Голландія зменшила статутний капітал для фірм до 1 євро

На думку експертів, таке рішення може спричинити не тільки зростання економіки.

Голландія зменшила статутний капітал для фірм до 1 євро

Нідерланди взялися за реформи законодавства з метою спрощення процедур для створення бізнесу. Мінімальний статутний фонд для реєстрації фірми було зменшено з 18 тис. до одного євро.

Законодавство Нідерландів зазнало невеликого коригування, яке, попри це, може мати найсерйозніші наслідки для економіки країни. Мінімальний розмір статутного капіталу для реєстрації компанії з обмеженою відповідальністю тепер становить не 18 тис. євро, як раніше, а всього 1 євро.

На противагу посиленню податкового режиму в багатьох країнах Нідерланди відкривають для іноземних компаній широкі можливості для зміни географії. Нідерланди давно служать майданчиком для європейської експансії багатьох зарубіжних холдингів, проте останнім часом набирають усе більшої популярності і серед російських інвесторів.

На думку експертів, таке рішення може спричинити не тільки зростання економіки, але й нівелювання наслідків світової фінансової кризи.

Раніше повідомляли, Shell будуть судити в Голландії за витік нафти в Нігерії. Вперше в історії велика компанія з голландським капіталом опиниться в суді в себе на батьківщині в цивільній справі, пов'язаній із заподіянням шкоди за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram