ГоловнаСвіт

Представлено смартфон для слабозорих

Пристрій буде автоматично здійснювати резервне копіювання даних.

Представлено смартфон для слабозорих
Смартфон Ray
Фото: Engadget

Qualcomm спільно з компанією Project RAY анонсувала смартфон для сліпих і слабозорих користувачів.

Керувати смартфоном можна, не дивлячись на екран. Для запуску додатків використовуються спеціальні жести. Наприклад, зафіксувавши палець на будь-яку частину сенсорного екрану і провівши лінію вгору, користувач відкриє телефонний додаток, а вправо - програму для відтворення аудіокниг.

Взаємодіючи з апаратом, який отримав назву Ray, користувач отримує голосові підказки (відзначимо, що така функція є і в неспеціалізованих смартфонах). Пристрій працює на базі видозміненого ОС Android. Іще однією особливістю Ray є контрастний інтерфейс - білі іконки на чорному тлі.

Відомо, що в пристрої будуть телефонний додаток і додаток для роботи з SMS, поштова програма, програвач аудіокниг, диктофон, сервіс для визначення місця розташування і функція віддаленого управління. Смартфон буде автоматично здійснювати резервне копіювання даних.

Qualcomm не називає ціни апарата й дати його надходження в продаж, проте на сайті Project RAY йдеться, що інтернет-магазин, в якому можна буде купити пристрій, відкриється 20 листопада. Нині Ray проходить випробування, в яких беруть участь близько ста добровольців.

Мобільні апарати для слабозорих користувачів пропонують кілька компаній. Більшість таких пристроїв - це "звичайні" телефони з великими символами на екрані. Існують проекти апаратів з екранами, що підтримують шрифт Брайля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram