ГоловнаСвіт

Саакашвілі має намір зруйнувати традиції опозиції

Президент Грузії вважає великою помилкою призупинення будівництва ГЕС.

Саакашвілі має намір зруйнувати традиції опозиції
Михаил Саакашвили
Фото: unm.ge

Президент Грузії Михайло Саакашвілі має намір порушити традиційно існуючу в країні опозиційну тенденцію лаяти власну країну.

Про це він заявив у своєму виступі на Всесвітньому енергетичному форумі в Дубаї.

"Ми повинні порушити традиційно існуючу в Грузії опозиційну тенденцію, головною функцією якої була лайка власної країни і розповідь всьому світу про те, яке в країні погане становище", - заявив Саакашвілі.

Також він додав, що як "президент Грузії і водночас лідер опозиційної сили, продовжить популяризувати країну і знайомити інший світ з країною в якості дуже важливої країни інвестиційного призначення".

"Робочі місця створюють не що інше, як вкладені в нашу економіку гроші, нові підприємства, нові туристичні об'єкти, нова інфраструктура, нові порти, що, відповідно, позначиться на зайнятості громадян Грузії та доходах сімей", - уточнив президент.

Також він вважає великою помилкою призупинення будівництва ГЕС, в тому числі великих ГЕС, "оскільки в Грузії це створить енергетичні проблеми, дефіцит електроенергії, і що найголовніше, дуже багато людей втратить роботу".

"Якщо це все-таки буде зроблено - такою була передвиборна риторика - це буде великою помилкою. Вважаю також великою помилкою призупинення великих інфраструктурних проектів, в тому числі будівництва нових портів, тому що це створило б десятки тисяч нових робочих місць", - додав він.

Також він зазначив, що "в Грузії, крім того, що наш уряд залишив новій владі в бюджеті досить багато грошей, від фактів нікуди не подітися - пенсія в Грузії збільшилася вдесятеро, кількість застрахованих - в 100 разів, побудовані нові лікарні. Буде добре, якщо новий уряд буде працювати над поліпшенням всього цього".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram