ГоловнаСвіт

ООН опублікувала доповідь про використання соцмереж терористами

Представники соцмереж ніяк не прокоментували результати дослідження.

ООН опублікувала доповідь про використання соцмереж терористами
Фото: 4everfoto.blogspot.com

ООН 22 жовтня опублікувала звіт "Використання Інтернету для терористичних цілей", в якому говориться, що члени терористичних організацій дедалі активніше використовують найбільшу соціальну мережу Facebook для вербування прихильників.

У доповіді також наголошується, що поширення екстремістської риторики, виправдовує акти насильства, є одним із трендів в он-лайн-сервісах, контент яких формують користувачі. Так, до числа основних каналів поширення такої інформації дослідники віднесли Twitter і YouTube.

Проте Bloomberg вказує, що представники згаданих компаній наразі ніяк не прокоментували доповідь ООН.

Результати дослідження були представлені на зустрічі у Відні, на якій зібралися представники антитерористичних організацій. Один з учасників зустрічі - глава федеральної служби охорони конституції Німеччини Ханс-Георг Маас - заявив, що соціальні мережі відіграють дедалі більшу роль, оскільки терористи можуть з їх допомогою вибудовувати зв'язки незалежно від кордонів держав.

Це не перший такий звіт. У вересні 2012 року Міноборони Австралії випустило звіт, в якому розповідалося про те, що члени руху "Талібан" створюють у Facebook підроблені сторінки з фотографіями привабливих жінок, таким чином вивідуючи інформацію у солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram