ГоловнаСвіт

У туркменському селі відкрили пам'ятник батькові президента

У церемонії взяв участь і сам глава держави.

У туркменському селі відкрили пам'ятник батькові президента
Открытие памятника Мяликгулы Бердымухамедову
Фото: Кадр телекомпании "Мир"

У туркменському селі Изгант (в Ахалській області) відкрили прижиттєвий пам'ятник батькові президента Мялікгулу Бердимухамедову.

Монумент встановлено біля нового палацу культури, якому присвоєно ім'я Бердимухамедова-старшого. У церемонії відкриття палацу і пам'ятника взяв участь і сам президент, який відвідав село.

Ось що з цього приводу повідомило державне агентство TDH: "Тут же, перед Палацом культури встановлено пам'ятник Мялікгулу Бердимухамедову - людині, яка показала зразок невпинної, чесної праці, активної громадянської позиції, честі та гідності й заслужила високого авторитету в народі. Відкриття пам'ятника додало урочистостям у Изганті духовного звучання, яке, вплітаючись у хвалебну музику свята, створювало піднесену, патріотичну симфонію".

Батько нинішнього президента Туркменії до початку 1980-х років служив у внутрішніх військах, пізніше працював в уряді республіки (зокрема, як повідомляли, він керував адміністративно-господарським відділом у міністерстві плодоовочевого господарства та курирував там питання цивільної оборони).

За правління Гурбангули Бердимухамедова, як і за його попередника Сапармурата Ніязова, культ особи президента поширюється і на його родичів. На їхню честь називають різні об'єкти (наприклад, на честь батька Бердимухамедова раніше було названо військову частину в Ашхабаді, а на честь його діда - школу в згаданому селі Изгант).

"Хроніка Туркменістану" повідомляє також, що головний драматичний театр країни поставив виставу за мотивами книги президента Бердимухамедова про свого діда. За відомостями видання, "очікують іще низки постановок, присвячених батькові президента Мялікгулу Бердимухаммедову і самому президентові".

Нагадаємо, що на початку 2012 року в Ашхабаді в музеї образотворчих мистецтв було встановлено статую президента. Главу республіки зображено на коні в національному головному уборі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram