ГоловнаСвіт

Развозжаєва затримано до 16 грудня

Депутати парламенту заявили про катування опозиціонера.

Развозжаєва затримано до 16 грудня
Фото: ekb.dkvartal.ru

Прес-служба Басманного районного суду підтвердила інформацію про те, що опозиціонера Леоніда Развозжаєва 21 жовтня заарештовано Басманним районним судом Москви на термін до 16 грудня, повідомляє РІА "Новости".

Нагадаємо, раніше в понеділок, 22 жовтня, Слідчий комітет (СК) Росії оголосив, що Развозжаєв написав явку з повинною, зізнавшись, що разом із лідером "Лівого фронту" Сергієм Удальцовим та іншими опозиціонерами готував травневі заворушення на Болотної площі в Москві. Згідно із заявою представника СК Володимира Маркіна, опозиціонер зізнався, що фінансував безладдя екс-голова комітету парламенту Грузії з оборони і безпеки Гіві Таргамадзе.

Удальцов натомість заявив, що СК публікує неправдиву інформацію, яку можна було отримати від його соратника лише під тортурами. Про катування Развозжаєва також заявили депутат від "Справедливої Росії" Дмитро Гудков, керівник непарламентської опозиційної партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов і адвокат Развожаєва Віолетта Волкова.

Нагадаємо, влада порушила кримінальну справу про підготовку масових заворушень після виходу в ефір НТВ фільму "Анатомія протесту-2". У фільмі було показано прихований відеозапис зустрічі російських опозиціонерів, зокрема Удальцова і Развозжаєва, з Таргамадзе. Автори фільму стверджують, що опозиціонери обговорювали з грузинським підприємцем і політиком можливість революції в Росії.

19 жовтня Развозжаєва оголосили у федеральний розшук, а наступного дня стало відомо, що активіста затримали в Києві. Учора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram