ГоловнаСвіт

Volkswagen має намір інвестувати в заводи в Бразилії 3,4 млрд євро

Мета стратегії компанії - вийти до 2018 року на перше місце за виробництвом автомобілів у світі.

Volkswagen має намір інвестувати в заводи в Бразилії 3,4 млрд євро

Німецька Volkswagen AG планує вкласти в модернізацію заводів у Бразилії близько 3,4 млрд євро.

"Бразилія - наріжний камінь нашої "Стратегії-2018", - заявив генеральний директор VW Мартін Вінтеркорн напередодні відкриття автосалону в Сан-Паулу. Мета стратегії - вийти до 2018 р. на перше місце з виробництва автомобілів у світі.

Інвестиційний план, розроблений до 2016 р., передбачає глибоку модернізацію і стандартизацію місцевих заводів. Зокрема, VW встановить обладнання, яке дозволить виробляти моделі на платформі MQB, наприклад VW Golf. З демографічної точки зору, Бразилія - досить молода країна, і невеликі маневрові моделі матимуть попит, вважає директор з виробництва VW Майкл Махт.

Близько 126 млн євро піде на збільшення потужностей з випуску комплектуючих. Зокрема, в Бразилії виготовлятимуть 4,8 тис. двигунів на добу замість нинішніх 3,8 тис.

Volkswagen збільшує свою присутність в Бразилії, щоб захиститися від падіння попиту в Європі. За даними дослідницької компанії IHS Automotive, попит на автомобілі в Європі цього року впаде до мінімальних рівнів за останні 19 років. А в Латинській Америці прогнозується зростання на 8,6% до 3,28 млн машин. Зараз Бразилія є третім за важливістю ринком збуту для VW: 2011 р. там було продано 705 тис. автомобілів. До кінця 2014 р. обсяг продажів, за прогнозами компанії, перевищить 1 млн машин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram