ГоловнаСвіт

Визнано повноваження нового парламенту Грузії

"За" проголосували всі присутні в залі депутати.

Визнано повноваження нового парламенту Грузії

Парламент Грузії в неділю, 21 жовтня, ухвалив спеціальну постанову, в якій визнав повноваження депутатів, яких обрали під час виборів 1 жовтня.

"За" проголосували всі присутні в залі - 141 депутат, повідомляє інформаційне агентство "Новини-Грузія".

Голова ЦВК Зураб Харатішвілі зачитав клятву депутатів, які заслухали її стоячи: "Я, представник всієї Грузії та підзвітний їй, перед Богом і нацією заявляю, що сумлінно виконуватиму обов'язки та дотримуватися прав члена парламенту, і буду на службі захисту конституційного порядку, незалежності, єдності та цілісності країни, інтересів народу, прав і свобод громадян та могутності Грузії".

Після цього пролунав гімн Грузії і новий парламент країни вступив у свої повноваження.

У парламенті Грузії 150 місць, з яких коаліція "Грузинська мрія" отримала 85, а колишня правляча партія "Національний рух" - 65 мандатів.

"Хочу привітати всіх із проведенням справедливих виборів, чим країна зробила ще один крок до демократії... Після представлення результатів виборів у новому парламенті ЦВК Грузії завершила всі процедури, пов'язані з парламентськими виборами 1 жовтня", - заявив голова Центральної виборчої комісії Грузії З. Харатішвілі під час виступу перед депутатами парламенту нового - восьмого скликання.

Нагадаємо, згідно з підсумковими даними ЦВК Грузії, за результами парламентських виборів 1 жовтня виборчий блок Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія" за пропорційною системою набрав 54,97% голосів, за нього проголосували 1181863 виборці. На другому місці - "Єдиний Національний рух - Більше користі народові", який набрав 40,34%, за нього проголосували 867 432 виборці. Решта партій подолати 5%-й бар'єр не змогли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram