ГоловнаСвіт

Росіянин спробував викрасти майже мільйон акцій "Газпрому"

За фактом події порушено кримінальну справу, яка передбачає до десяти років позбавлення волі.

Росіянин спробував викрасти майже мільйон акцій "Газпрому"

У Москві заарештовано підозрюваного в спробі викрасти 900 тисяч акцій "Газпрому" загальною вартістю 139 мільйонів рублів.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу ГУ МВС Росії по Москві.

Як його звуть і на який термін він залишиться під вартою, не уточнюють.

Раніше, 19 жовтня, повідомляли про затримання чотирьох осіб, підозрюваних у причетності до афери з акціями. 17 жовтня в поліцію звернулися співробітники фірми, яка спеціалізується на зберіганні акцій газової промисловості. У них викликав підозру чоловік, який попросив надати виписку з його особового рахунку: його цікавило, скільки в нього є акцій однієї з найбільших російських компаній і яка їх вартість. На особовому рахунку виявилося 900 тисяч акцій на 139 мільйонів рублів. Про яку саме компанії йшлося, не уточнювали.

Паспорт чоловіка на ім'я власника акцій здався співробітникам фірми підозрілим. Вони попросили його надати додаткові документи, а самі тим часом звернулися в поліцію. Наступного дня, 18 жовтня, чоловіка, що знову прийшов у фірму, затримали поліцейські. З'ясувалося, що його фотографію було вклеєно в чужий паспорт. Незабаром затримали трьох його ймовірних спільників, про їхню подальшу долю не повідомляють.

За фактом події порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 159 КК РФ ("шахрайство"), яка передбачає до десяти років позбавлення волі.

За даними LifeNews, автора шахрайської схеми звуть Леонід Фокін. Йому 49 років, і до спроби викрасти акції "Газпрому", пише видання, москвич зі спільниками пограбував квартиру власника акцій "Газпрому" - адвоката Михайла Соріна. Серед викраденого виявився паспорт, в який вклеїли фотографію Фокіна. LifeNews наводить імена спільників Фокіна - ними були, за даними видання, 29-річний Валерій Горбунов і 30-річний Віталій Горячев із Волгоградської області та 31-річний Лев Гусаков із Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram