ГоловнаСвіт

У Росії випустили довідник для трудового мігранта

У брошурі приїжджих зображено у вигляді малярської щітки, мітли, валика та шпателя.

У Росії випустили довідник для трудового мігранта
Иллюстрация из "Справочника трудового мигранта"

"Довідник трудового мігранта", в якому приїжджих зображено у вигляді робочих інструментів, з'явився на сайті програми уряду Санкт-Петербурга "Толерантність", присвяченій "гармонізації міжкультурних, міжетнічних і міжконфесійних відносин".

Місцеві жителі при цьому зберегли людську подобу.

Як стало відомо, брошура складається з трьох частин, що містять, відповідно, правові рекомендації, поради щодо профілактики СНІД та культурних і побутових аспектів життя в місті. Як пишуть автори "Довідника", Санкт-Петербург має "як свою унікальну історію та культуру, так і свої правила, проблеми та можливі ризики", про які приїжджим варто знати, щоб "допомогти собі і своїй сім'ї матеріально, повернутися на батьківщину живим, здоровим і гордим тим, що частинка і вашої праці є в нашому великому місті".

Брошура налічує майже п'ятдесят сторінок із великою кількістю чорно-білих і кольорових ілюстрацій, виконаних художником Станіславом Щепіним. Мігрантів на них зображено у вигляді одухотворених інструментів: кисті, мітли, валика і шпателя. При цьому місцеві жителі, в тому числі співробітник поліції, лікар і екскурсовод зберегли людську подобу.

За даними сайту "Толерантності", брошура поширюють у низці міських центрів по роботі з мігрантами та з профілактики ВІЛ, а також у маршрутних таксі на деяких напрямках.

"Довідник" вийшов чотирма мовами: киргизькою, російською, таджицькою, узбецькою. Як зазначено на сайті "Толерантності", брошуру виготовлена в рамках проекту "Схід-Захід" громадської організації "Погляд у майбутнє" за фінансової підтримки "Данської церковної допомоги в Центральної Азії ". При цьому в роботі над ній брали участь співробітники регіонального відділення міграційної служби і Санкт-петербурзького центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

Після публікацій про брошуру в ЗМІ, що приписали їй зображення мігрантів також у вигляді швабр і лопат, на сайті "Толерантності" вийшло звернення до редакцій, в якому наголошували, що авторство брошури належить не адміністрації міста, а організації "Погляд у майбутнє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram