ГоловнаСвіт

Південна Корея готова відповісти на військовий удар КНДР

Північнокорейський уряд почне обстріл південного сусіда через скидання листівок.

Південна Корея готова відповісти на військовий удар КНДР

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що готове відповісти вогнем по Північній Кореї, якщо уряд останньої завдасть військового удару по території Півдня за скидання листівок з антипропагандою КНДР.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Армія КНДР заявила про можливість нападу 19 жовтня державному інформагентству KCNA. Раніше Пхеньян із південнокорейських ЗМІ з'ясував, що група активістів має намір уранці в понеділок, 22 жовтня, запустити з провінції Кьонгідо десять повітряних куль, щоб згодом скинути на територію КНДР 200 тисяч листівок із критикою місцевої влади. При цьому північнокорейська влада закликала мешканців цієї провінції евакуюватися, щоб уникнути можливих наслідків обстрілу.

"КНА (Корейська народна армія) ніколи не кидає слів на вітер", - заявив представник армії КНДР.

"Якщо це трапиться, ми завдамо удару у відповідь по джерелу атаки", - заявив і собі міністр оборони Південної Кореї Кім Кван Чжин.

Тим часом група активістів, яка складається з громадян Південної Кореї та громадян КНДР, які перебувають у вигнанні, планує скидати листівки згідно з визначеним планом. За словами активістів, у листівках буде також тисяча банкнот по одному долару, оскільки "американські долари дуже цінуються зубожілих народом Північної Кореї".

Востаннє КНДР обстріляла Південну Корею близько двох років тому, що спричинило загибель мирного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram