ГоловнаСвіт

Депутата латвійського сейму покарають за пристрасть до порно

Політик висловив думку, що ініціатори скандалу хочуть відвернути увагу від його ініціатив.

Депутата латвійського сейму покарають за пристрасть до порно

У Латвії запропонували покарати депутата сейму Іманта Парадніекса, з комп'ютера якого, за даними ЗМІ, відправляли пошукові запити порнографічного змісту.

Імант Парадніекс є членом націоналістичного об'єднання TB/LNNK, яке входить у правлячу парламентську коаліцію. Скандал навколо парламентарія розгорівся на початку жовтня. Портал Pietiek.com, відомий публікацією різноманітного компромату, оприлюднив дані про пошукові запити, що їх зроблено з комп'ютера одного з депутатів сейму (ім'я парламентарія при цьому прямо названо не було, проте читачі порталу стверджували, що йдеться про Парадніекса).

Запити стосувалися порнографічного відео, сексу в громадських місцях, а також сцен інцесту і порнографії за участю тварин (зокрема, собак).

Парадніекс після цього визнав, що принаймні деякі із запитів дійсно зроблено з портативного комп'ютера, яким він користується. Однак парламентарій при цьому заявив, що, крім нього, до цього комп'ютера має доступ "широке коло осіб". "Треба визнати, я був занадто легковажним, думаючи, що цей комп'ютер безпечний, довіряючи його іншим людям. Звісно, я давав його і людям не з родинного кола", - сказав Парадніекс.

Депутат висловив думку, що ініціатори скандалу хочуть відвернути увагу від його (Парадніекса) ініціатив, що стосуються демографічної політики (парламентарій, зокрема, останнім часом активно виступав проти абортів).

У парламентській комісії з етики, своєю чергою, заявили, що офіційних скарг на депутата не надходило, а без цього оцінювати його дії вона не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram