ГоловнаСвіт

У США затримано терориста, який намагався підірвати Федеральний резервний банк

Громадянин Бангладеш стверджував, що пов'язаний з "Аль-Каїдою".

У США затримано терориста, який намагався підірвати Федеральний резервний банк
фото из архива
Фото: theweek.co.uk

У середу, 17 листопада, ФБР заарештувало громадянина Бангладеш, який збирався підірвати будівлю Федерального резервного банку в Нью-Йорку, США, 450-кілограмовою бомбою.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

21-річному затриманому - Казі Мухмеду Резванула Ахсанов Нафіс,- висунули звинувачення в спробі використовувати зброю масового ураження і в спробі забезпечити матеріальну підтримку "Аль-Каїді", йдеться в заяві Міністерства юстиції США. Якщо його провина буде доведена, йому загрожує довічне ув'язнення.

За даними ФБР, він не представляв ніякої реальної небезпеки, оскільки вибуховий пристрій в його машині був не в робочому стані, і за підозрюваним постійно стежив агент під прикриттям.

За словами прес-секретаря Білого дому Джея Карні, президенту Бараку Обамі повідомили про заарештування.

"Спроба знищити старовинну будівлю і вбити чи покалічити величезне число безневинних перехожих є настільки серйозною, наскільки ви її собі уявляєте, - сказала виконуючий обов'язки помічника генерального директора ФБР Мері Галліган. - Відповідач стикнеться з належними і серйозними наслідками"

За даними слідства, Нафіс прибув у США в січні 2012 року. Прибувши в Нью-Йорк, він заявив, що підтримує контакти з бойовиками "Аль-Каїди", проте федеральні агенти не змогли виявити доказів його заяв.

Нафіс розглядав кілька варіантів здійснення теракту, в тому числі вибух Нью-йоркської фондової біржі або вбивство високопоставленого чиновника, проте зупинив свій вибір на резервному банку. За даними ФБР, під високопоставленим чиновником Нафіс мав на увазі Барака Обаму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram