ГоловнаСвіт

Грецький банк продали за 1 євро

Греція переживає найгострішу економічну кризу за останні півстоліття.

Грецький банк продали за 1 євро
Emporiki Bank

Третій за обсягом активів банк Франції Credit Agricole погодився продати свій грецький актив Emporiki Bank іншій кредитній організації із цієї країни - Alpha Bank. Сума угоди є символічною і становить 1 євро.

Операцію закінчать до кінця року. Згідно з її умовами, французький банк купить в Alpha Bank облігацій на суму 150 мільйонів євро.

Продаючи банк, Credit Agricolе згортає свою шестирічну інвестиційну програму в Греції. Організація не впевнена в перспективах країни, що перебуває в економічній депресії і близька до того, щоб покинути єврозону.

Водночас французи забезпечили Emporiki капіталом на суму більш ніж 2,3 мільярда євро на прохання Центробанку Греції. Чисте фінансування Credit Agricole грецького банку становило 2,1 мільярда євро.

Credit Agricole створили 1894 року для фінансування селян. 2006 року банк купив контрольний пакет Emporiki за 2,2 мільярда євро. Відтоді Emporiki тільки раз завершив рік із прибутком - 2007-го. Сумарні збитки, який зазнав Credit Agricole через грецький банк, становлять 5,7 мільярда євро.

Греція зараз переживає найгострішу економічну кризу за останні півстоліття. Без допомоги Євросоюзу держава не може розрахуватися з боргами, які перевищують 120 відсотків ВВП навіть після реструктуризації. Економіка країни спадає вже п'ять років поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram