ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці вирішили створити єдине керівництво

Бойовики опозиції сподіваються отримати потужнішу зброю від "іноземних покровителів".

Сирійські повстанці вирішили створити єдине керівництво
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Сирійський рух опору, який складається з численних розрізнених груп, домовився про створення єдиного керівництва для управління боротьбою з метою повалення президента Башара Асада.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву двох незалежних джерел з-посеред повстанців.

За словами джерел агентства, повстанці вирішили це через зростання тиску з боку своїх закордонних прихильників, які вимагали об'єднання бойових формувань.

Рішення було прийнято десятками повстанських лідерів - зокрема лідерами опозиційної групи "Вільна армія Сирії" (ВАС) - на засіданні в Сирії в неділю. Воно спрямоване на поліпшення координації між бойовиками опозиції і створення керівництва, якому, як сподіваються повстанці, зовнішні сили нададуть потужнішу зброю для боротьби з урядовими військами.

"Угоди досягнуто, тепер залишається тільки підписати її, - стверджує одне із джерел агентства. - Іноземні покровителі кажуть нам: "Розберіться і об'єднаєтеся, нам потрібна злагоджена і варта довіри сила, щоб забезпечити її якіснішою зброєю".

За даними ООН, жертвами конфлікту, що почався в березні 2011 року, стали понад 30 тисяч осіб. Число сирійських біженців перевищує 350 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram