ГоловнаСвіт

В Іспанії проходить спецоперація проти китайської мафії

Китайці щомісячно заробляли 4-5 млн євро готівкою.

В Іспанії проходить спецоперація проти китайської мафії
Фото: EPA/UPG

В Іспанії у вівторок, 16 жовтня, проходить спецоперація проти китайської мафії - кодова назва "Імператор". У її межах у передмісті Мадрида вже затримано більш ніж 100 осіб і вилучено мільйони євро.

Про це повідомляє газета El Mundo.

Основною ареною поліцейської операції стало передмістя Мадрида - Феунлабрада, де розташований найбільший у Європі китайський гуртовий ринок. Очолює операцію суддя Національної судової колегії Фернандо Андреу. Хоча більшість оперативних заходів проходять у Мадриді, обшуки й арешти відбулися й у Барселоні, Малазі, Країні Басків та регіоні Кастилія і Леон.

Упродовж рейду заарештували 108 осіб, яких звинувачують у відмиванні грошей та інших злочинах. Серед затриманих - радник мера Фуенлабради Боррас Хосе Ернандес і порноактор Начо Відаль. Зокрема, Відаль через свої фірми допомагав китайцям відмивати гроші, а Ернандес використовував своє службове становище, щоб допомагати підозрюваним. Згідно з даними поліції, організаторами злочинної схеми, яка дозволяла китайській мафії заробляти 4-5 млн євро готівкою щомісяця, є 15 осіб, зокрема бізнесмен китайського походження Гао Пін.

За даними слідства, з Китаю до Іспанії морським шляхом привозили товари масового вжитку, які не проходили митного огляду. Крім того, з їх продажу не сплачували податків. Виручку із цієї схеми згодом або переправляли в Китай готівкою, або вкладали через фірми-одноденки в легальний бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram