ГоловнаСвіт

Лукашенко образився, що Росія "кинула" Білорусь

Президент запропонував створити "свою СОТ на пострадянському просторі".

Лукашенко образився, що Росія "кинула" Білорусь
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні заявив, що Росія "кинула" Білорусь, вступивши до Світової організації торгівлі.

"Ви знаєте, що СОТ більше політична організація. Нас штовхали ногами, і Росію, і Казахстан, і Білорусь, і інші пострадянські країни. Знаєте, хто штовхав і робив усе, щоб нас роздерти. Наприклад, Киргизстан обнулив свої ввізні мита - вони їх прийняли в СОТ, Україна - "хенде хох, руки вгору!" - і прийняли", - сказав він на прес-конференції в Мінську.

За словами білоруського президента, "створилася складна ситуація, і я кажу: не хочуть нас пускати в СОТ, так давайте свою СОТ створимо на пострадянському просторі".

"І потім Володимир Володимирович (Путін) сказав, що створення Митного союзу і Єдиного економічного простору - абсолютний пріоритет. Через годину приходить діяч, не хочу називати його прізвище, і він при президентові своєму говорить, що у нас пріоритет - це СОТ. І Володимир Володимирович вже потім без нього сказав: ви не хвилюйтеся, я сказав, будемо вибудовувати відносини", - зазначив Лукашенко.

"Я кажу: дивіться, щоб не вийшло так, щоб ви нас не "кинули" потім, ви вступите в СОТ, а ми залишимося при власних інтересах", - додав він.

Крім того, Лукашенко вважає, що Москва могла б більш активно просуватися в будівництві Союзної держави і ухваленні Конституційного акту, проте не робить цього, зациклившись на єдиній валюті.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що хоче "жить в дружбі" з Євросоюзом.

"Ми не хочемо сперечатися і сваритися з Євросоюзом, ми хочемо в дружбі жити, як це було раніше", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram