ГоловнаСвіт

Колумбійська влада перенесла переговори з повстанцями

Делегації конфліктуючих сторін не змогли прибути до Норвегії.

Колумбійська влада перенесла переговори з повстанцями
Фото: moe-online.ru

Переговори між урядом Колумбії та повстанцями з угрупування РЗСК (Революційні збройні сили Колумбії) наразі відкладаються - жодна з делегацій не прибула до Норвегії, де повинні були розпочатися переговори.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Проте представники колумбійського уряду повідомили, що вильоту їх літака перешкодили погодні умови. У свою чергу, повстанці заявили, що не змогли зібрати всі документи, що гарантують їх виліт за межі Колумбії і повернення назад. Угрупування РЗСК, також відоме як ФАРК, у багатьох країнах вважається терористичною організацією, і його бійців можуть заарештувати в аеропорту або щонайменше відмовити у в'їзді. Однак переговорники обіцяли вирішити усі проблеми протягом доби.

Нагадаємо, на початку вересня колумбійська влада і повстанці підписали документ про початок мирних переговорів. Місцем початку переговорів була обрана нейтральна країна - Норвегія. Другий раунд переговорів має відбутися на Кубі.

ФАРК вже майже півстоліття намагається побудувати в Колумбії "суспільство соціальної справедливості". Незважаючи на те, що в останні роки активність повстанців помітно знизилася, але всі спроби мирних переговорів наразі закінчувалися провалом. Жертвами конфлікту стали десятки тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram