ГоловнаСвіт

Іванішвілі оголосив склад уряду Грузії

Новий Кабмін буде затверджено парламентом до 21 жовтня.

Іванішвілі оголосив склад уряду Грузії
Фото: EPA/UPG

Лідер коаліції "Грузинська мрія", що перемогла на парламентських виборах, і кандидат у прем'єри Грузії Бідзіна Іванішвілі у вівторок представив остаточний склад нового грузинського уряду, оголосивши кандидатів іще на декілька постів у Кабінеті міністрів.

Низку своїх кандидатів на міністерські посади Іванішвілі назвав іще 8 жовтня. Більшість із них працювала ще за президента Едуарда Шеварднадзе (1993-2003), - повідомляє РІА "Новости".

Представлений Іванішвілі остаточний список кандидатів на посади в новому складі Кабінету міністрів буде затверджено парламентом на першому засіданні приблизно 20-21 жовтня. До цього діючий Кабінет виконуватиме свої обов'язки під контролем коаліції.

За підсумками парламентських виборів, які пройшли 1 жовтня, перемогла опозиційна коаліція "Грузинська мрія". Саакашвілі визнав поразку своєї партії "Єдиний національний рух" і заявив про перехід в опозицію. Минулого тижня Саакашвілі задовольнив прохання уряду про відставку.

"Грузинська мрія" отримала в парламенті нового скликання 87 депутатських мандатів, партія Саакашвілі буде представлена 63 депутатами. Всього в грузинському парламенті 150 депутатських місць, 77 з яких обираються за пропорційним і 73 - за мажоритарними списками. Іншим політичним силам, що брали участь у виборах, не вдалося подолати 5%-й бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram