ГоловнаСвіт

Китайці побили світовий рекорд зі збору бавовни

У середньому з гектара було зібрано близько 12,6 тонни.

Китайці побили світовий рекорд зі збору бавовни

У Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю встановлено світовий рекорд з урожайності бавовни-сирцю - в середньому з гектара було зібрано близько 12,6 тонни.

Рекорд було встановлено на експериментальному полі. Врожайність на цій ділянці становить 0,84 тонни з кожного му (традиційна китайська міра площі, дорівнює одній п'ятнадцятій гектара), що більш ніж увосьмеро більше від попереднього світового рекорду в 0,1 тонни з му.

Сіньцзян-Уйгурський автономний район, який знаходиться на північному заході Китаю, є найбільшим регіоном-виробником бавовни в КНР. 2012 року в цій провінції було зібрано 3,2 мільйона тонн бавовни, культура вирощується на площі в 24,7 мільйона му (1,64 мільйона гектарів).

Китай вже кілька років посідає перше місце в світі з виробництва бавовни. За підсумками минулого сільськогосподарського року в країні було зібрано 6,6 мільйона тонн цієї культури. Друге місце посідає Індія (2011 року - 5,5 мільйона тонн), третє - США (4 мільйони тонн). П'ятірку світових лідерів замикають Пакистан (2 мільйони тонн) і Бразилія (1,8 мільйона тонн).

Водночас Китай є і найбільшим в світі споживачем бавовни - 2011 року в КНР було перероблено більше ніж 10 мільйонів тонн цієї сировини. Бавовна використовується переважно в текстильній промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram