ГоловнаСвіт

У Грузії страйкують шахтарі

Учасники протестів вимагають зберегти нинішній розмір виплат.

У Грузії страйкують шахтарі
Фото: ukrlife.net

У грузинському місті Чіатурі розпочався страйк шахтарів. В акції беруть участь близько 400 осіб. Про це повідомив представник коаліції "Грузинська мрія" Малхаза Церетелі.

Учасники страйку зібралися перед офісом компанії Georgian Manganese (з 2007 року вона є власником комбінату "Чіатурмарганець", який розробляє місцеве родовище марганцевих руд). Вони вимагають від керівництва компанії поліпшити їм умови праці, а також збільшити зарплату. Зарплати чіатурських гірників зараз становлять від 250 до 300 ларі (близько 150-180 доларів), а прохідників - 600 ларі (350 доларів).

З шахтарями, як сказано в повідомленні, вже зустрілися представники адміністрації міста. "Вони очікують зустрічі з представником інвестора, після чого відбудеться робоча зустріч та розгляд вимог страйкувальників", - повідомив представник "Грузинської мрії". Він зазначив також, що зараз виробництво на більшій частині підприємства (очевидно, мова йде про "Чіатурмарганець") зупинено.

Страйк в Чіатурі розпочався через три дні після того, як аналогічну акцію організували працівники вугільної шахти імені Мінделі в грузинському місті Ткібулі (розташоване в західній Грузії). Гірники стверджували, що у них з'явилася інформація про наміри керівництва скоротити їм зарплати. У зв'язку з цим, учасники страйку вимагають зберегти нинішній розмір виплат, а також розглянути питання про їх збільшення.

Акції протесту шахтарів у Чіатурі й Ткібулі проходять не вперше. Зокрема, 2010 року чіатурські, а в 2011-го ткібульські гірники також вимагали укладання безстрокових трудових договорів, підвищення зарплат і поліпшення умов праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram