ГоловнаСвіт

Учасницям Pussy Riot не дозволили відбувати покарання в СІЗО

Дівчата будуть етаповані в колонію загального режиму.

Учасницям Pussy Riot не дозволили відбувати покарання в СІЗО
Фото: aif.ru

Учасницям панк-групи Pussy Riot Надії Толоконниковій і Марії Альохіній не дозволили відбувати покарання в московському СІЗО №6, пише в твіттері адвокат дівчат Микола Полозов.

Таким чином, вони будуть етаповані в колонію загального режиму.

Мотив відмови невідомий, проте комісія СІЗО зазначила, що він не пов'язаний зі справою щодо дівчат. В яку колонію (або колонії) відправляться Альохіну та Толоконникову, наразі невідомо, повідомляє lenta.ru.

Про те, що засуджені будуть етаповані в колонію, повідомляли ще 10 жовтня з посиланням на прес-службу ФСВП, тому, можливо, мова йде про дві невдалі спроби домогтися того, щоб Альохіну і Толоконникову залишили в СІЗО. Представник ФСВП Христина Білоусова тоді заявляла, що дівчат етапують в найближчі 10 днів, тобто до 20 жовтня.

Адвокати Альохіної і Толоконникової просили залишити їх у Москві для того, щоб їм і правозахисникам було простіше стежити за тим, як їх утримують в ув'язненні. "У нас є всі підстави турбуватися за їхнє здоров'я і життя", - говорив Полозов близько місяця тому.

Нагадаємо, Толоконникова і Альохіна були засуджені до двох років колонії за звинуваченням у хуліганстві за акцію в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 року. Також у справі проходила ще одна учасниця Pussy Riot Катерина Самуцевич, але її звільнили за касацією 10 жовтня. Суд замінив реальний термін Самуцевич на умовний, визнавши, що її затримали перш, ніж вона встигла скоїти в храмі образливі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram