ГоловнаСвіт

Парламент Лівії затвердив нового прем'єр-міністра

Голова уряду повинен представити свій склад кабінету протягом 15 днів.

Парламент Лівії затвердив нового прем'єр-міністра
Али Зейдан
Фото: www.mediafax.ro

Лівійський Генеральний національний конгрес 14 жовтня затвердив на посаді прем'єр-міністра країни дипломата і правозахисника Алі Зейдана.

Про це повідомляє агентство АР.

За Зейдана проголосували 93 із 200 членів Конгресу, а його основного опонента, міністра місцевого самоврядування Мохаммада аль-Харарі підтримали 85 депутатів.

Колишній парламентар Зейдан відомий тим, що ще з 1980-х років був учасником руху "Національний фронт за порятунок Лівії", який виступав проти перебування при владі Муаммара Каддафі. Пізніше він став адвокатом з прав людини в Лівії в Женеві.

Тепер протягом 15 днів він повинен представити депутатам свій склад кабінету. Нагадаємо, попередній прем'єр-міністр Лівії Мустафа Абу Шагур 7 жовтня покинув свою посаду, на яку парламент країни призначив його 12 вересня. Депутати двічі відхиляли запропонований ним кризовий кабінет міністрів.

Нагадаємо, Національна перехідна рада Лівії пізно ввечері 8 серпня передала владу в країні Генеральному національному конгресу, який виконує функції парламенту. До завдань Конгресу належить формування нового уряду і написання нової Конституції. Після завершення цих процедур у Лівії пройдуть парламентські та президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram