ГоловнаСвіт

У Росії проходять місцеві вибори

У неділю відбудеться 4814 виборів і референдумів різних рівнів у 77 із 83 регіонів Росії.

У Росії проходять місцеві вибори
Фото: EPA/UPG

У Росії проходить єдиний день голосування.

О 01:00 за київським часом відкрилися дільниці для голосування з виборів губернатора Амурської області. Таким чином, саме цьому регіону випав почесний обов'язок першим повернути собі обрання глави регіону всенародним голосуванням.

У виборах у Приамур'ї беруть участь 4 кандидати - члени "Єдиної Росії", КПРФ, ЛДПР і "Справедливої Росії". Претендентам від "Правого дела" і РПР-Парнас у реєстрації було відмовлено.

Станом на 15:00 за місцевим часом явка в Амурській області становила трохи більше 26%. Найменшу активність проявляють жителі центрального міста регіону Благовєщенська, де до урн прийшли близько 17% виборців.

О 07:00 за Києвом вибори губернатора стартували ще в чотирьох регіонах - Бєлгородській, Брянській, Новгородській і Рязанській областях.

Щодо різних муніципальних виборів, то вони проходять одразу в 77 суб'єктах Федерації. Чимала увага прикута до виборів мера міста Хімки. Виборча кампанія в цьому підмосковному місті супроводжувалася численними скандалами, а опозиція заздалегідь звинуватила владу в тому, що вона нібито готує фальсифікації.

Усього в неділю відбудеться 4814 виборів і референдумів різних рівнів у 77 із 83 регіонів Росії. За даними ЦВК Росії, в голосуванні зможуть узяти участь понад 22 мільйонів виборців, що становить майже п'яту частину від всіх росіян, що мають право голосу.

Нагадаємо, з 2013 року єдиний день голосування буде перенесено на другу неділю вересня. До 2013 року голосування проводили два рази на рік: у березні та жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram