ГоловнаСвіт

Саакашвілі відправив уряд Грузії у відставку

Президент розчистив шлях до прем'єрства свого суперника.

Саакашвілі відправив уряд Грузії у відставку
Фото: EPA/UPG

Президент Грузії Михайло Саакашвілі задовольнив прохання уряду країни про відставку.

Про це йдеться на офіційному сайті глави грузинської держави.

Втім, цей склад кабінету міністрів виконуватиме свої обов'язки до призначення нового уряду, йдеться у розпорядженні президента. Новий склад буде представлено парламенту нового скликання "у встановлені Конституцією терміни", йдеться в повідомленні на офіційному сайті. Коли саме це може статися, наразі невідомо.

Нагадаємо, зміна уряду в Грузії стала очевидною після того, як на парламентських виборах 1 жовтня перемогу здобула опозиційна на ту мить коаліція "Грузинська мрія" під керівництвом Бідзіни Іванішвілі. Партія Саакашвілі "Єдиний національний рух" за результатами виборів була змушена піти в опозицію.

Іванішвілі, який має намір особисто очолити кабінет, вже називав претендентів на деякі посади в уряді, але кандидатури міністрів фінансів, економіки, освіти і енергетики на ту мить визначені не були.

Як повідомляли раніше, Саакашвілі не має наміру затягувати процес внесення до парламенту кандидатури нового прем'єр-міністра. Президент висуне в прем'єри того кандидата, якого підтримає "Грузинська мрія", заявили в його оточенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram