ГоловнаСвіт

Через кризу Європа збідніла на 11 трильйонів доларів

Лідерами за капіталами на душу населення є Швейцарія, Австралія та Норвегія.

Через кризу Європа збідніла на 11 трильйонів доларів
Фото: newsland.ru

Сукупні статки європейських домогосподарств із середини 2011 року до середини 2012-го скоротилися на 10,9 трильйона доларів через боргову кризу єврозони. Про це повідомляє щорічна доповідь Global Wealth Report, підготовлена швейцарським банком Credit Suisse.

Загалом капітали домогосподарств у всьому світі за 12 місяців зменшилися на 5,2%, до 223 трильйонів доларів, усе це через економічне спадання та рецесію в багатьох державах. Як зазначають укладачі звіту, це перше річне скорочення капіталів після фінансової кризи 2007-2008 років.

Домогосподарства в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (зокрема в Китаї й Індії) збідніли за минулий рік на 1,3 трильйона доларів. В Африці, Індії та Латинській Америці втрати становили 880 мільярдів доларів, у Китаї - 560 мільярдів. При цьому добробут населення Північної Америки, навпаки, зріс на 882 мільярди доларів.

Як наголошують фахівці Credit Suisse, незважаючи на скорочення капіталів майже в усіх регіонах світу, загалом від 2000 року статки світових домогосподарств зросли на 38%. Лідерами за капіталами на душу населення є Швейцарія (більш ніж 468 тис. доларів), Австралія (майже 355 тисяч) і Норвегія (близько 326 тисяч).

Укладачі доповіді очікують, що за наступні п'ять років капітали домогосподарств у всьому світі зростуть до 330 трильйонів доларів, а число мільйонерів - до 46 мільйонів осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram