ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні не заборонятиме аборти

Представники Обами відзначили, що республіканець "грає в політику".

Ромні не заборонятиме аборти
архивное фото

Республіканський кандидат у президенти Мітт Ромні заявив у вівторок, що в разі свого обрання не розглядатиме закони про заборону абортів, таким чином відмовившись від раніше сказаних слів про незаконність абортів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я нічого не знаю про закони щодо абортів, які стануть частиною мого порядку денного", - сказав Ромні виданню Des Moines Register під час передвиборного візиту до міста Ван Метр, штат Айова.

Коментар Ромні може бути витлумачено як послання жінкам-виборцям, які сумнівалися з приводу його кандидатури. В останні тижні він намагається домогтися політичної рівноваги, щоб залучити незалежних виборців на виборах, призначених на 6 листопада.

Деякі консерватори сподіваються на зміни в законодавстві, спрямовані на обмеження абортів, які були легалізовані історичним рішенням Верховного Суду США щодо законності абортів "Роу проти Вейда", ухваленим 1973 року.

У відповідь на коментарі Ромні передвиборний штат президента Барака Обами різко розкритикував республіканця, зазначивши, що раніше він хотів, щоб судді, яких він призначить до Верховного суду США, скасували рішення "Роу проти Вейда".

"Тривожно, що Мітт Ромні готовий грати в політику з таких важливих питань", - сказала прес-секретар передвиборного штабу Обами Ліз Сміт.

Проте Ромні заявив газеті, що відновить заборону на американське фінансування абортів в країнах, які отримують від США фінансову допомогу. Варто відзначити, що Обама відмовився надавати таку допомогу Мексиці невдовзі після вступу на посаду президента 2009 року.

Прес-секретар республіканця, Андреа Саула, на прохання прокоментувати його виступ, сказала, що Ромні з "гордістю виступає за життя, і він буде президентом, який бореться за життя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram