ГоловнаСвіт

ООН: із Сирії втекли 335 тисяч осіб

Гуманітарні організації заявляють про недофінансування допомоги сирійським біженцям.

ООН: із Сирії втекли 335 тисяч осіб
ч
Фото: alternativenews.org

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) зареєструвало 335 тисяч сирійських біженців, що вдесятеро більше, ніж у березні, проте реальна цифра може сягати 500 тисяч.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

УВКБ ООН минулого місяця заявило, що до кінця року із Сирії можуть утекти до 700 тисяч осіб, що вчетверо перевищує цифру, названу управлінням у червні.

Більшість сирійців шукають притулку в сусідніх Йорданії, Лівані та Туреччині.

За словами регіонального координатора УВКБ ООН Паноса Мумтзіса, деякі сирійці покладаються на власні ресурси і не оголошують себе біженцями. Багато хто не бажає офіційно реєструватися, оскільки хвилюється, що це може вплинути на безпеку членів їхніх сімей, які залишилися на території Сирії.

Мумтзіс також зазначає, що у відповідь на заклики ООН та її гуманітарних партнерів міжнародна спільнота виділила з березня 2012 року $141,5 млн фінансової допомоги, проте це лише третина від суми, що необхідна, аби задовольнити основні потреби сирійських біженців.

"Гуманітарна допомога... не відповідає швидкості, з якою розвивається ситуація", - наголосив він.

Мумтзіс і Радуан Нуїсер, регіональний координатор ООН з гуманітарних питань у Сирії, зараз перебувають у Перській затоці, де зустрічаються з посадовими особами та гуманітарними організаціями регіону "з метою оптимізації зусиль з надання допомоги".

"Ці країни надзвичайно щедрі у фінансуванні, але ми просто хочемо сісти з ними і знайти способи бути більш скоординованими, щоб уникнути дублювання і так далі", - сказав Мумтзіс.

Зі свого боку, Нуїсер заявив, що число сирійців, які стали вимушеними переселенцями в країні, оцінюється в 1,2 млн, але, як очікують, воно зростатиме у зв'язку з посиленням бойових дій.

"Ми не маємо точної інформації про те, що діється в Алеппо зараз, оскільки частини міста для нас недоступні, - заявив Нуїсер. - Але тільки-но ситуація там стабілізується, кількість вимушених переселенців, імовірно, побільшає".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram