ГоловнаСвіт

Расмуссен: НАТО готове захищати Туреччину в разі потреби

Турецький Генштаб скерував на кордон із Сирією близько 25 винищувачів.

Расмуссен: НАТО готове захищати Туреччину в разі потреби
Андерс Фог Расмуссен

Голова НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив у вівторок, 9 жовтня, що військовий союз планує захищати Туреччину від нападів у разі потреби.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

"Ми підготували плани, щоб захистити і відстояти Туреччину в разі необхідності", - заявив Расмуссен перед початком засідання оборонного альянсу в Брюсселі.

Минулого тижня, після того, як сирійські війська обстріляли територію Туреччини, внаслідок чого загинули п'ять осіб, посли країн НАТО на екстреному засіданні заявили про свою підтримку турецького уряду. Турецька сторона вжила відповідні заходи проти обстрілу з боку Сирії, де сили президента Башара Асада борються з повстанцями.

Тим часом, як пише АР, Генеральний штаб Туреччини скерував не менш ніж 25 ударних винищувачів F-16 на авіабазу "Діярбакир", розташовану неподалік кордону з Сирією. Таке рішення ухвалили після інспекційної поїздки начальника турецького Генштабу Недждет Езель у низку військових частин, що розташовані на сирійському кордоні. Езель і супроводжуючі його високопоставлені офіцери оглянули війська і перевірили ситуацію в місцях їх дислокації. Двома днями раніше турецькі ВМС відправили до берегів Сирії флотилію з семи бойових кораблів із підрозділом спецназу та ротою морських піхотинців на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram