ГоловнаСвіт

Берлусконі заявив про готовність відмовитися від участі у виборах-2013

Екс-прем'єр-міністр готовий поступитися цією посадою Маріо Монті.

Берлусконі заявив про готовність відмовитися від участі у виборах-2013
Сильвио Берлускони
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, який після кількох місяців відсутності повернувся на політичний фронт, підтвердив у вівторок, що готовий відмовитися від планів балотуватися на пост прем'єр-міністра на чолі своєї правоцентристської партії "Народ свободи" (PDL).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Берлусконі також відзначив можливість того, що діючий прем'єр-міністр Маріо Монті залишиться на своїй посаді на другий термін.

"Сільвіо Берлусконі завжди говорив і продовжує говорити, що готовий відійти в сторону, щоб дозволити всім помірним об'єднатися в єдину силу, яка зможе виступити проти лівих разом", - сказав екс-прем'єр в інтерв'ю на своєму телеканалі Canale 5.

Проте він відмовився говорити, хто очолить правоцентристів, якщо він дійсно відмовиться від своїх планів, але не виключив, що правоцентристський уряд очолить Монті, який раніше заявив, що готовий залишитися на другий термін, якщо його попросять.

"Безумовно, я не виключаю, що це може бути Маріо Монті. Від тоді, як я його знаю, він завжди був у ліберальному таборі, тому ним (прем'єром - ред.) легко може стати Маріо Монті", - зазначив Берлусконі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram