ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні обіцяє зайняти жорстку позицію щодо Росії в питанні ПРО

Республіканець розкритикував політику Обами.

Ромні обіцяє зайняти жорстку позицію щодо Росії в питанні ПРО
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США республіканець Мітт Ромні в разі своєї перемоги на виборах обіцяє зайняти жорстку позицію у відносинах із Росією в питанні розгортання системи протиракетної оборони.

Ромні різко розкритикував політику діючого американського президента Барака Обами щодо скорочення військового бюджету країни і заявив, що головним завданням сильної армії є запобігання війні, повідомляють РІА "Новости".

"Я забезпечу створення ефективної протиракетної оборони, щоб протистояти загрозам. І в цьому питанні (у переговорах) із (президентом РФ) Володимиром Путіним не буде жодної гнучкості", - додав Ромні.

Нагадаємо, Росія і НАТО домовилися співпрацювати над проектом ЄвроПРО на саміті в Лісабоні 2010 року, проте переговори зайшли в безвихідь через відмову США надати юридичні гарантії, що не має наміру розгортати системи проти російських сил стримування. Росія у відповідь на розгортання ПРО в Європі має намір ужити комплекс заходів військово-технічного і дипломатичного характеру. Російська сторона заявляла: якщо домовитися не вдасться, то вона не відкидає можливості розміщення комплексів "Іскандер" у Калінінградській області.

Варто зазначити також, Ромні скоротив відставання від діючого президента, демократа Барака Обами до двох процентних пунктів.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram