ГоловнаСвіт

Грузинські ЗМІ повідомили про втечу силовиків Саакашвілі з країни

Екс-міністр внутрішніх справ Грузії покинув країну після скандалу.

Грузинські ЗМІ повідомили про втечу силовиків Саакашвілі з країни

Кілька можновладних грузинських чиновників, зокрема колишній міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая і заступник міністра оборони Дата Ахалая, поспіхом покинули країну.

Про це повідомляє Лента.ру із посиланням на грузинські ЗМІ.

Зокрема, брати Ахалаї виїхали з Грузії в ніч проти неділі, 7 жовтня. Повідомляють, що візи та закордонні паспорти для силовиків привезли безпосередньо в будівлю міністерства оборони. Звідти брати роз'їхалися в різних автомобілях. Куди вони вирушили, не уточнюється.

Керівник прес-служби міноборони Грузії Ніно Потржебська не змогла ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Також із посиланням на дані в соціальних мережах повідомляють, що з Грузії виїхали можновладний поліцейський чиновник Мегіс Кардава і міністр юстиції Зураб Адеїшвілі. За даними "Эхо Москвы", країну також покинули екс-міністр оборони Давид Кезерашвілі і голова парламентського комітету з національної безпеки минулого скликання Гіві Таргамадзе.

Бачо Ахалая, який є давнім соратником Михайла Саакашвілі, напередодні парламентських виборів опинився в центрі скандалу і пішов у відставку. Опозиція опублікувала матеріали, що свідчать про тортури і зґвалтування в тбіліській в'язниці, які, як стверджували автори компромату, здійснювалися за особистим наказом екс-голови МВС.

Як уточнює "Грузія Online" з посиланням на якихось очевидців, після поширення інформації про тортури брати Ахалаї жили в так званих "апартаментах Ахалая" на дев'ятому поверсі будівлі генерального штабу Грузії.

Нагадаємо, вибори в парламент Грузії пройшли 1 жовтня. Перемогу на них здобула опозиційна коаліція "Грузинська мрія", набравши 54,85% голосів виборців. Єдиний національний рух президента Саакашвілі отримав 40,43% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram