ГоловнаСвіт

"Грузинська мрія" почне переговори з Абхазією і Південною Осетією

Головною темою є налагодження тісних стосунків.

"Грузинська мрія" почне переговори з Абхазією і Південною Осетією
Фото: EPA/UPG

Опозиційна коаліція "Грузинська мрія", яка перемогла на парламентських виборах у Грузії, має намір розпочати переговори з Південною Осетією й Абхазією без участі російської сторони.

Про це заявив грузинським ЗМІ радник лідера коаліції Бідзіни Іванішвілі Гіоргі Вольський.

"Головною темою є налагодження тісних стосунків зі сторонами та початок прямого всенародного діалогу", - сказав він, повідомляє "Интерфакс".

Він зазначив, що коаліція також планує пом'якшити законодавство стосовно "окупованих територій", щоб створити базу нових відносин з абхазькою й осетинською сторонами. "Ми не вважаємо, що ми обов'язково повинні називати їх маріонетковим режимом. Пора серйозно разом поговорити про питання безпеки і подумати про це", - зазначив Вольський.

За його словами, необхідно "значно розширити" грузино-осетинські та грузино-абхазькі відносини та підготувати "серйозне політичне підґрунтя для масштабних переговорів".

Нагадаємо, на парламентських виборах у Грузії 1 жовтня  перемогу здобула коаліція "Грузинська мрія", лідером якої є мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Вона набрала за пропорційною системою (за партійними списками) 54,85% голосів виборців. Єдиний національний рух президента республіки Михайла Саакашвілі - 40,43%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram