ГоловнаСвіт

Німецька влада погодила закон про релігійне обрізання

Операції слід проводити під наркозом, щоб пом'якшити больові відчуття.

Німецька влада погодила закон про релігійне обрізання

Владна коаліція в Німеччині представила 3 жовтня законопроект про релігійне обрізання хлопчиків. Як повідомила представник міністерства юстиції, відповідний документ найближчим часом надійде на фінальний розгляд у кабінет міністрів. Німецька влада вирішила узаконити обрізання на прохання єврейської та мусульманської громад ФРН.

Згідно з проектом нового закону, батьки зможуть вирішувати за свою дитину, чи робити їй обрізання з релігійних міркувань. При цьому операцію слід проводити відповідно до санітарних норм, щоб не зашкодити хлопчикові. У тексті закону обумовлено, що операції з обрізання дітям до півроку повинні проводити "особливо професійні" представники релігійних громад.

Операції мають відбуватися під наркозом, щоб пом'якшити больові відчуття. Крім того, починаючи з підліткового віку, у дітей з'явиться щось на кшталт права вето. Цього пункту чітко не прописано в законі, проте передбачається, що батьки повинні будуть враховувати думку сина, якщо він не захоче робити обрізання.

У травні суд Кельна визнав релігійне обрізання хлопчиків кримінальним злочином у зв'язку зі справою чотирирічної дитини, якій мусульманський лікар невдало зробив операцію. Через кілька днів після неї у хлопчика почалася кровотеча, і батьки звернулися у звичайну німецьку клініку.

Розглядаючи цю справу, судді вирішили, що фізична недоторканність людини є більшою цінністю, ніж права батьків на опіку над дитиною і ніж свобода здійснення релігійних обрядів. Це рішення не поширювалося автоматично на всі випадки релігійного обрізання, проте більшість лікарень відмовилася від таких операцій, побоюючись кримінального переслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram