ГоловнаСвіт

У Росії не обмежуватимуть вік користувачів громадського WiFi

Закон набув чинності 1 вересня.

У Росії не обмежуватимуть вік користувачів громадського WiFi

Роскомнагляд не має наміру обмежувати вік користувачів бездротових мереж WiFi у громадських місцях, повідомив голова відомства Олександр Жаров.

Жаров пояснив, що засоби масової інформації неправильно витлумачили слова його заступника Максима Ксьонзова, сказані в середу, 3 жовтня, на нараді з представниками інтернет-ЗМІ. Ксьонзов заявив, що до мереж WiFi у парках, готелях і торгових центрах не можна під'єднувати осіб віком до 18 років.

Як реалізувати обмеження на практиці, Ксьонзов не уточнив, але ще один представник Роскомнагляду Володимир Пиков припустив, що пускати в Мережу осіб, чий вік викликає сумнів, можна за пред'явленням паспорта.

Олександр Жаров зазначив, що замість блокування доступу Роскомнагляд хоче привернути увагу до "проблеми неконтрольованого поширення інформації" в мережах, розгорнутих у громадських місцях. Необхідність контролювати дані випливає із закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку".

Закон набув чинності в Росії 1 вересня. Він передбачає поділ інформаційної продукції на кілька вікових категорій з метою захистити дітей від сцен насильства, нецензурної лайки, сцен вживання алкоголю і тютюну тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram